CAT | ESP
Associació d'Empresaris
d'Hostelería de Cambrils
info@restaurantsdecambrils.com
C/ Drassanes, 14
43850 - Cambrils
Tel. 977 360 261
Fax 977 360 261

Cambrils, capital gastronòmica
de la Costa Daurada

Els orígens de la restauració a Cambrils estan arrelats a les barques d'aquells pescadors que tot sortint a la mar s'havien de preparar els seus "ranxos".

No hi ha documentació escrita però tampoc no ens en cal per saber que aquella cuina tenia tots els privilegis necessaris per a ser excepcional: la situació geogràfica, els conreus de regadiu i de secà propers i la pesca.

Aquesta cuina va anar arrelant a partir dels cafès i tavernes de l'època, on es servien begudes i aiguardents. Amb l'arribada dels primers forasters (avui en diríem turistes), els plats apresos durant tants anys a les famílies van arribar a aquests establiments. Tot plegat no feia sinó augmentar les ganes de tornar a visitar Cambrils i gaudir, entre altres coses, de la seva cuina. On abans hi havia cases o "botigues" de pescadors ara hi havia llocs on s'hi servia menjar.

Els primers a dedicar-s'hi, però, van ser segurament els de la "Vila" a peu de carretera, "Cal Parreu" per exemple.

Poc més tard a vora mar va obrir portes el "Gatell", un dels pioners a Cambrils. En aquells anys, altres establiments van començar a destacar: Rovira, Orpi, Can Gatell, Miramar, Ca la Filomena (avui Marina),Gallau, Pepis, Eugénia, Ramon, Juventud, Macarrilla, La Gamba, La Gavina........ Començava la llegenda de Cambrils com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada.

El gran boom però, va arribar als anys 60 amb l'explosió turística de la zona. Llavors, l'activitat gastronòmica va augmentar en proporció al nombre de visitants convertint-se en una de les destinacions turístiques més importants de l'època tant per als turistes del país com per als de l'estranger.

Amb el pas dels anys, l'oferta turística i gastronòmica s'ha anat consolidant i ens ha anat deixant plats propis tan preuats arreu com els fideus rossos, els entremesos de peix i marisc, el Romesco, el peix del caldo i tants altres.

Actualment, Cambrils segueix tenint una matèria primera excel·lent, tant de la terra com de la mar, un clima privilegiat i un entorn únic al Golf de St. Jordi.

Per tot això, Cambrils és un dels destins gastronòmics més valorats arreu.

ENCARXOFA'T A CAMBRILS [ 13 de Març de 2015 ]

Calendari gastronòmic de Cambrils

Llegir més

Calendari [ 28 de Gener de 2014 ]

Jornades Gastronòmiques 2014

Llegir més

Entrevista a Alberto Chicote [ 27 de Gener de 2014 ]

Les claus de l'èxit

Llegir més

© Restaurants de Cambrils 2011 | Política de privacitat | Contactar